Een tweede jeugd; reviseren van machines loont!

Wellicht nog niet bij een ieder bekend: onze eigen service-engineers doen – naast preventief en correctief onderhoud – ook aan complete revisering en verplaatsing van installaties. Het gaat hier om niet alleen om straalcabines, maar ook om straalhallen, werpstralers en zaagmachines.

Revisie-proces

Bij een revisie wordt vooraf een opname verzorgd en een prijsindicatie afgegeven.

De machine wordt – indien mogelijk – naar Hengelo gehaald om bij ons in de werkplaats te reviseren.

Dit heeft als groot voordeel dat onderdelen en gereedschappen direct beschikbaar zijn, er niet bij de klant gesleuteld hoeft te worden en de andere bedrijfsprocessen ongestoord kunnen doorgaan.

De machines worden door ons compleet schoongemaakt en defecte onderdelen worden gedemonteerd en vervangen. De service-engineers hebben de kennis en middelen om elke uitdaging op het gebied van hydrauliek, pneumatiek, electra, plc-besturing en cnc-besturing aan te pakken en op te lossen. Tussentijds wordt met de klant afgestemd over de voortgang.

Verlenging levensduur

De processen waarin deze machines worden gebruikt – zagen en stralen – zijn geen schone, maar wel slijtagegevoelige processen.  Toch kan de levensduur van deze machines met vele jaren worden verlengd!

Alleen al in 2014 hebben wij diverse Amada zaagmachines voor onze klanten gereviseerd, vooral uit de periode 1974-1984, omdat deze gebruikers uitermate tevreden zijn over het gebruik van deze zaagmachines. Amada levert overigens nog probleemloos de onderdelen van deze oudere machines.  Recent werd een Amada zaagmachine uit 1974 (!) door een zeer tevreden klant voor z’n tweede jeugd weer in gebruik genomen. Daar doen we het graag voor!

LEERINGHE225232_web LEERINGHE225231_web

Certificering

Onze service-engineers zijn gecertificeerd, zowel VCA* als NEN-3140, zodat zij ook de installaties van onze klanten kunnen keuren. Wij verzorgen deze services op alle eigen producten, Normfinish en Amada, maar ook op machines en installaties van andere fabrikanten.