Veiliger en gemakkelijker reinigen met BioCircle reinigingstafel

Geen vluchtige organische stoffen, veiligheid en goede reiniging. Dat waren voor Patrick van der Veen van Herman Bosch Auto-Elektric de belangrijkste redenen om een BioCircle reinigingstafel te gebruiken.  De VOC-vrije vloeistoffen leveren een snelle, veilige en milieuvriendelijke oplossing.

Het is een bekend fenomeen bij het reinigen van versmeringen, oliën en vetten: vluchtige dampen. Ook de werknemers van Herman Bosch Auto-Elektric uit Enschede kenden het fenomeen. Bij het reinigen van auto-onderdelen kwamen de werknemers in contact met vluchtige organische stoffen (VOC), zoals remreinigers. Nadeel van deze VOC’s is dat het niet prettig of veilig is. Het afvoeren van deze vloeistoffen en verpakkingen moet zorgvuldig worden gedaan en is daardoor relatief kostbaar.

 

Bio-Circle

 

Veiligheid

Herman Bosch Auto-Elektric richt zich op de revisie van auto-elektronica. Onder andere startmotoren en dynamo’s neemt het bedrijf van Patrick van der Veen onder handen. Om onderdelen te reinigen kan je vluchtige organische stoffen (VOC) zoals remreinigers gebruiken.

Voor Van der Veen staat veiligheid en een prettige werkomgeving bovenaan. “Maar een goede reinigende werking is uiteraard wel noodzakelijk”, zegt Van der Veen. “Na een demonstratie met de BioCircle wastafel was ik direct zeer enthousiast. De prettige werksituatie met een vloeistof van 41 graden Celsius leverde meteen positieve reacties op.”  Voor een snelle en intensieve reiniging hebben is hier gekozen voor de BioCircle Liquid Ultra vloeistof.

Onovertroffen

De BioCircle wastafel is specifiek voor het manueel reinigen van onderdelen waarbij de versmering, oliën en vetten worden verwijderd. De natuurlijke, biologische reiniging heeft het voordeel dat de natuurlijke micro-organismen de vetten en oliën direct afbreken. Werknemers en het milieu worden niet belast met vluchtige dampen die ontstaan bij oplosmiddelen in  ‘koudontvetters’.

Het resultaat is niet-gevaarlijke en niet-brandbare vloeistof. Onderdelen kunnen eenvoudig gereinigd worden met de stabiele wastafel en wasborstel. De VOC-vrije vloeistoffen leveren een snelle, veilige en milieuvriendelijke oplossing. Door een lange levensduur van de VOC-vrije vloeistoffen, ook bij zwaar vervuilde onderdelen, is het BioCircle-systeem in zijn efficiëntie onovertroffen.