Walter BLAXX – de nieuwe generatie frezen – krachtig, nauwkeurig, betrouwbaar

Voor bedrijven die de grenzen van de verspaning opzoeken, biedt Walter BLAXX met Tiger-tec Silver het compromisloze antwoord. De nieuwe generatie frezen van Walter biedt – dankzij de combinatie van Walter BLAXX en Tiger-tec Silver – een indrukwekkend systeem waar professionele verspaners lang op hebben zitten wachten.

Walter biedt met de nieuwe Walter BLAXX hoekfreesgeneratie F5041 en F5141 een reeks van onderscheidende kenmerken die gezamenlijk garant staan voor optimale productiviteit en proceszekerheid:

1.        De krachtige basis is een ‘body’ die door een speciale oppervlaktebehandeling slijtvast is gemaakt.

2.        Blaxx is het eerste freessysteem van Walter dat de voordelen van tangentiaal frezen koppelt aan de prestaties en

voordelen van de Tiger-tec Silver-wisselplaten. Dit resulteert in een onverslaanbare combinatie.

3+4     Met vier positieve snijkanten per wisselplaat, een precieze hoek van 90° op het werkstuk en een uiterst robuuste

‘body’ zorgt Walter BLAXX voor een nieuwe definitie van productiviteit en proceszekerheid bij het hoekfrezen.

 

 

Er zijn twee wisselplaatgroottes beschikbaar: LNHU0904 voor snijdiepte 8mm en LNHU1306 voor snijdiepte 12mm in het diameterbereik van 25-125 mm met verschillende hoekradii.

De tangentiale revolutie van Walter

De missie van Walter BLAXX: alle voordelen van tangentiële freessystemen inzetten waar radiale strategieën tegen hun fysieke grenzen aan lopen, met behoud van vermogensgegevens van de Tiger-tec Silver-wisselplaten.

Waar een tangentiaal systeem nodig is, biedt Walter BLAXX een oplossing die precies datgene biedt waar Walter al jarenlang voor staat: gereedschap waarmee de efficiëncy van de gehele procesketen van de productie wordt verhoogd.

Voordelen

  • De tangentiale Walter BLAXX hoekfrees heeft een tot 30% hogere voeding ten opzichte van een radiale frees
  • Hoge proceszekerheid en stabiliteit door hoger hardmetaalvolume in de snijkrachtrichting en optimaal versterkt gereedschaps-‘body’
  • Hoge efficiëncy, door 4 snijkanten per wisselplaat
  • Tigertec Silver wisselplaten

– 2 CVD soorten (WKP25S en WKP35S) voor het bewerken van staal en gietijzer

– 2 PVD soorten (WSM35S en WSP45S) voor staal, roestvast staal en moeilijk verspaanbare materialen

Klik op onderstaande links voor animatie en inzet van de Walter BLAXX frezen

Animatie: animatie Blaxx frezen

Verspanen:verspanen Blaxx frezen