Verbeterde glazuurlaag verhoogt standtijd Noltina Syncarb kroezen

Leering Hengelo levert al meer dan 50 jaar kroezen van het topmerk NOLTINA®, nog steeds geproduceerd in het in 1877 door Carl Nolte in Berkatal gevestigde productiebedrijf in  Duitsland.  NOLTINA® is onderdeel van Morgan MMS behorende tot de Morgan Advanced Material groep.

NOLTINA-Morgan MMS is voortdurend bezig om hun producten te verbeteren om onze klanten nog beter  van dienst te kunnen zijn. In de afgelopen jaren is er intensief gewerkt aan een verbeterde glazuur voor de SYNCARB kroezen. De Syncarb kroezen zijn iso-statisch geperste klei-grafiet gebonden kroezen, met naast een hoog grafiet aandeel ook een hoog SiC-aandeel.

Voor deze iso-statisch geperste kroezen is een glazuur ontwikkeld met als doel de warmtegeleiding te verbeteren bij lagere temperaturen en de levensduur te verlengen. Kroezen met dit glazuur, de zogenaamde Noltina® SYNCARB Z2e2 kroezen, worden al geruime tijd zeer succesvol bij veel klanten over de gehele wereld ingezet. De kroezen voorzien van dit verbeterde glazuur krijgen na het inbranden een glazuurlaag die de kroes langer beschermt tegen oxidatie.

Voordelen van de nieuwe Z2e2-SYNCARB kroezen in een oogopslag:

  • Verbeterde warmtegeleiding, levert energiebesparing tot 15%
  • Verhoogde standtijd tot 20%
  • Langere bescherming tegen oxidatie door verbeterde coating/glazuurlaag

Meer informatie: Leering Hengelo, tel: 074 – 255 82 82