Nieuwe ontwikkelingen krimptechniek: deel I

LEERINGHE206944_webKrimptechniek bestrijkt inmiddels een groot deel van de markt op gebied van het spannen van gereedschappen. Fabrikanten met hoge eisen aan precisie en gebruikers van High-speed machines kunnen niet meer zonder de krimp technologie. Hierdoor is de krimptechnologie in de automobielindustrie, lucht-en ruimtevaart, aluminium bewerking en matrijs- en vormenbouw niet meer weg te denken en uitgegroeid tot een unieke grootte.

Technologisch leider in de krimptechnologie is de firma Diebold. In de komende nieuwsbrieven brengen wij u op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en unieke technieken die we u met Diebold kunnen bieden.

De nieuwe ‘familie’ krimpapparatuur

Met de vernieuwde lijn krimpapparatuur  bieden we een veelzijdigheid van toepassingen voor alle groottes van gereedschapopnames. Afmetingen met bereik HSK 25 tot HSK 125 (en SK 30, 40 en 50) tot gereedschapopnames met 50mm boring diameter.

Men kan zich gemakkelijk voorstellen dat deze processen niet afgedekt kunnen worden met alleen een systeem en een vermogen. Diebold biedt ‘intelligente’ apparaten aan met 3 kW, 8 kW en 11 kW vermogen, in tafelblad of vloer modellen, verticaal of horizontaal, optioneel met geïntegreerde automatische water koeler.

 

LEERINGHE206945_web

 

Optimale energie

Voor een goede prestatie van de krimpapparatuur zijn optimale krimpparameters nodig om een veilige werking van het krimpproces te garanderen en oververhitting van de krimpopnames te voorkomen. Deze zijn bij de nieuwe generatie perfect op elkaar afgestemd!

Hoogfrequentiegeneratoren zijn noodzakelijk om de energie optimaal  in de opnames te brengen! Parameters ten behoeve van alle materialen en diameters zijn aanwezig in de software van de krimpapparatuur. Een dure meting van de temperatuur en/of aanpassing van de inductiespoel is dus niet noodzakelijk. De opgeslagen parameters worden automatisch gekozen zodat de gereedschappen snel en zonder oververhitting van de opname in- en uitgekrompen kunnen worden.

In het volgende deel gaan we in op de technieken van de krimpopnames.

Voor informatie: gereedschappen@leering.nl of bel 074-255 82 99.