Nieuwe grijperopties binnen automatisering van LANG

Binnen alle nieuwe innovaties die LANG Spantechniek aan professionals in de verspanende industrie heeft gepresenteerd, springen de nieuwe grijperopties voor zowel de RoboTrex 96 als de RoboTrex 52 er direct uit. Het zorgt voor nog meer flexibiliteit en efficiëntie. 

Nog meer mogelijk met één automatisering

Sinds de zomer van 2020 heeft LANG technologie voor de RoboTrex 96 automatiseringssystemen een standaardinterface voor wisseling van de grijper. Dat maakt het mogelijk om naast de grote RoboTrex 96 grijper ook de kleinere RoboTrex 52 grijper met de bijbehorende componenten – zoals automatiseringswagen, spantoren en Makro-Grip spanners – te gebruiken. Hierdoor kunnen kleinere werkstukken van meer dan 12kg, die te hoog zijn voor de RoboTrex 52, via één automatisering verwerkt worden. 

Eenvoudig en snel omschakelen

Bij toepassing van 2 grijpers worden ook 2 soorten nulpunt-spantorens gebruikt, die tegelijkertijd in de machine kunnen blijven. De omschakeling tussen de twee systeemgroottes vindt automatisch plaats door de RoboTrex 96 grijper die de ‘kleine’ pneumatische nulpunt-spantoren op de het 96-nulpuntspansysteem plaatst of deze opbergt in het rek zodra hij niet meer nodig is. De praktijktoepassingen van de nieuwste automatisering van LANG kunt u zien op onze video, waar het automatiseringssysteem van Vedos Verspanende Industrie wordt uitgelicht..

Maak kennis met de nieuwste automatisering van LANG Spantechniek!

Wilt u voor uw verspanend proces ook het allerbeste wat er op het gebied van spantechniek te koop is? Maak dan kennis met de nieuwste automatiseringsmogelijkheden en vraag de nieuwe brochure ‘Noviteiten’ aan of neem voor meer informatie of een advies op maat contact met ons op.