Leering Hengelo toont noviteiten van LANG-Spantechniek

Lang Techniek heeft binnen haar uitgebreide leveringsprogramma voor de verspanende industrie een aantal interessante nieuwe zaken toegevoegd. Een compleet overzicht met alle noviteiten is te vinden in onze nieuwe brochure. In dit artikel beperken we ons tot de meest in het oog springende productinnovaties die betrekking hebben op de Makro-Grip Ultra, de Makro-4Grip en de automatisering met nieuwe grijperopties.

Makro-Grip Ultra: Breder toepasbaar

De eerste productinnovatie heeft betrekking op de Makro-Grip Ultra. Dit is een uitbreiding van het bekende Makro-Grip vormgesloten span-principe; deze aanpassingen zorgen voor nog meer en nog snellere klemmogelijkheden. Dankzij de uitbreidbaarheid van zijn modules is de Makro-Grip Ultra in staat om onderdelen tot een lengte van 810 mm veilig vast te klemmen. Met name geschikt voor matrijzenbouw en klemtoepassingen van vlakke en grote onderdelen.

Dit zijn de meest in het oog springende optimalisaties die aan de Makro-Grip Ultra zijn doorgevoerd.

  • Spanbereik tot 410/610/810 mm, flexibel uitbreidbaar
  • 3 verschillende systeemhoogtes: 45/109/189 mm
  • 3 verschillende, verwisselbare spantypes
  • Gebaseerd op het Quick-Point 96 nulpuntspansysteem

Makro-4Grip; Nog meer flexibiliteit

Ook de bekende Makro-Grip spanners zijn nu uit te breiden met bekken om ronde producten te spannen. Met de Lang Präge Technologie is de 5-zijdige bewerking van ronde producten nog sneller en efficiënter uit te voeren. De universele spanbekken zijn voorzien van flexibel positioneerbare inserts voor de indrukking en bijpassende spanbekken zijn verkrijgbaar voor alle maten Lang centrische klemmen. De spanbekken zijn separaat verkrijgbaar voor spanners met een basisbreedte van 77 en 125 mm.

De meest opvallende kenmerken van de vernieuwde Makro-4Grip zijn:

  • Vier klempunten bij een klemhoogte van slechts 6,5mm met een vasthoudkracht van 20KN en een aanhaalmoment van 70/100Nm
  • Spanbereik variërend in doorsnede van 36 tot 300mm
  • Naadloze overgang vanaf het maximale spanbereik van de Preci-Point spantangopname
  • Universele spanbekken, via flexibel positioneerbare inserts snel en eenvoudig af te stemmen op de diameter van het te bewerken product

Automatisering: Nieuwe grijperopties

Lang installeert sinds de zomer van 2020 technologie in de RoboTrex 96 automatiseringssystemen met een standaardinterface voor een wisseling van de grijper. Hierdoor is het mogelijk om naast de grote RoboTrex 96 grijper ook de kleinere RoboTrex 52 grijper met de bijbehorende componenten – zoals automatiseringswagen, spantoren en Makro Grip spanners – te gebruiken. Dat maakt het mogelijk om kleinere werkstukken van meer dan 12kg die te hoog zijn voor de  RoboTrex 52 via één automatisering, te verwerken. Bij toepassing van 2 grijpers worden ook 2 soorten nulpunt-spantorens gebruikt, die tegelijkertijd in de machine kunnen blijven. De omschakeling tussen de twee systeemgroottes vindt automatisch plaats door de RoboTrex 96 grijper die de ‘kleine’ pneumatische nulpunt-spantoren op de het 96-nulpuntspansysteem plaatst of deze gaat opbergen in het rek zodra hij niet meer nodig is.

Kies ook voor LANG Spantechniek!

Wilt u voor uw firma ook het allerbeste wat er op het gebied van spantechniek te koop is? Bekijk dan ons leveringsprogramma of neem voor meer informatie of een advies op maat contact met ons op.