LANG presenteert een nieuw Präge-station en een compleet nieuwe lijn 5-assige Makro-grip spanner

Nieuwe generatie van de Makro•Grip®-serie

FS – de twee letters die staan voor belangrijke upgrades in de werkstukopspantechnologie van LANG Techniek. Met een herzien Präge-station, een nieuw type vertanding en een complete, extra serie 5-assige spanners blijft LANG het “origineel” ontwikkelen. De indruk-technologie legt, dankzij de vormgesloten spanfilosofie, al jaren de lat hoog voor topkwaliteit bij 5-assige bewerkingen.

Nu tilt Makro•Grip® FS dit naar een geheel nieuw niveau met nog indrukwekkendere freesprestaties. De afkorting “FS” staat voor ‘Fully Serrated’ (volledig gekarteld) en beschrijft de nieuwe, doorlopende vasthoudvertanding op de spanbekken van de 5-assige spanners, die verder qua ontwerp identiek blijven. De nieuwe vormpassing tussen de doorlopende houdvertanding en de bijpassende contour in het voorgestanste onbewerkte werkstuk verhoogt de houdkracht met maximaal 60% (afhankelijk van het materiaal en de stempeldiepte).

Voor de verspaning betekent dit: Nog meer betrouwbaarheid en veiligheid bij het opspannen van het werkstuk. Dit zorgt op zijn beurt voor hogere snijprestaties en zorgt voor snellere freesprocessen.

Präge-station en Präge-wagen met veel nieuwe functies

De nieuwe Präge-stations met aangepaste stempelvertanding overtuigen door talrijke nieuwe features en maken de bediening nog eenvoudiger en effectiever. Zo kan het proces van het instellen van de stempeldruk aanzienlijk worden versneld dankzij de nieuwe Präge-dieptemeter. De instelling is nu gebaseerd op gegevens door het aflezen van de meetklok in plaats van het visueel controleren van het werkstuk.

Dankzij de nieuwe centreereenheid wordt het bovendien kinderspel om het onbewerkte werkstuk precies in het midden in te voeren. De nieuw ontworpen wagen kan nu tot drie stempeleenheden tegelijkertijd ondersteunen. Door het ontwerp te optimaliseren, dekken de nieuwe Präge-stations nu nog meer spanlengtes en klembereiken.

Volledige compatibiliteit met de vorige Makro•Grip®-serie

De nieuwe 5-assige spanners uit de FS-serie zijn verkrijgbaar in alle voorheen bekende maten en ook in een nieuwe miniversie: de Makro•Grip® micro. De FS-serie zal in eerste instantie naast de bekende Makro•Grip®-serie draaien, maar zal naar verwachting op middellange termijn deze vervangen vanwege de prestatievoordelen.

Klanten die de Makro•Grip® 5-assige spanners al in productie gebruiken, kunnen deze blijven gebruiken met de nieuwe stempeleenheid. Voorgestanste onbewerkte werkstukken met een doorlopende contour kunnen probleemloos in de vorige vasthoudvertanding van de 5-assige spanner worden vastgehouden – zelfs bij nog hogere vasthoudkrachten dan voorheen. Wat op het gebied van compatibiliteit geldt voor de 5-assige spanner, geldt ook voor het Präge-station.

Voor klanten die voor de nieuwe FS-spanners kiezen, maar in hun productie al met een Präge-station werken, is er een ombouwset beschikbaar. Dit maakt het gebruik van nieuwe typen Präge-bekken op bestaande units mogelijk.

De nieuwe FS-serie 5-assige spanners zijn nu verkrijgbaar. Präge-stations kunnen ook worden besteld en zullen vanaf het late najaar beschikbaar zijn. Ombouwsets voor bestaande Präge-stations zijn reeds leverbaar.

lang fs kartel

Makro•Grip® FS

Als uitvinder van de Präge-technologie was deze unieke spanoplossing altijd het belangrijkste product dat zich de afgelopen 23 jaar onderscheidde. Het was dus duidelijk dat de ontwikkeling en verbetering van dit specifieke product verder moest gaan. Het resultaat is de Makro-Grip FS-productlijn, die bestaat uit nieuwe Präge-0stations en 5-assige spanners. “FS” staat voor “fully serrated” of “volledig gekarteld”.

Terwijl de “oude” bestond uit het vasthouden van tanden en diepteaanslagen, bestaat de nieuwe uit alleen het vasthouden van tanden. Deze nieuwe vertanding biedt tot 60% meer houdprestaties vergeleken met het vorige ontwerp (afhankelijk van het type materiaal) en maakt de Präge-technologie nog efficiënter en betrouwbaarder.

De nieuwe stempelcontour is volledig compatibel met de voorgaande spanners, wat betekent dat onderdelen die met de nieuwe zijn geperst, zonder enige beperking kunnen worden vastgeklemd in Makro-Grip-spanners van eerdere generaties. De volledige spanprestaties kunnen echter alleen worden benut wanneer de werkstukken worden vastgespannen in de nieuwe Makro-Grip FS 5-assige spanners.

En nogmaals, ze zijn uiteraard volledig compatibel met het voorgaande systeem, wat betekent dat je de bekken kunt wisselen en dat de afmetingen hetzelfde zijn. U herkent de nieuwe versie aan de speciale lasermarkering op de bekken of eenvoudigweg aan het artikelnr. gevolgd door “FS”