Diebold US1100 krimpmachine toegevoegd aan assortiment Leering Hengelo

De nieuwe krimplijn US 1100 van Diebold werkt met een automatische (optioneel)  en directe temperatuurcontrole van de krimphouders tijdens het opwarmen. Laatstgenoemde is een revolutionaire ontwikkeling, tot nu toe werden alle krimpmachines indirect qua temperatuur gestuurd  volgens de parameters van de krimphouder. De nieuwe Diebold US 1100 krimpmachines kunnen zowel horizontaal en verticaal geconfigureerd worden.

Geen overhitting van de krimphouder

Diebold Krimpmachine US 1100

Vanwege mogelijke gebruiksfouten was er een risico op oververhitting van de krimphouder wat een structurele verandering en dus ook afkeur van de krimphouder geeft. In de nieuwe “US 1100”-krimpmachines van Diebold is dit risico geëlimineerd.

Het geheim is een speciale meetmethode. Nu wordt de temperatuur van de krimphouder tijdens het inductieve verhittingsproces continu door middel van geïntegreerde pyrometer gedetecteerd. Zodra de krimphouder de vooraf gedefinieerde temperatuur bereikt wordt het verwarmingsproces automatisch beëindigd. Het in- en uitkrimpen van de gereedschappen is altijd proceszeker en betrouwbaar.  Oververhitting van krimphouder is uitgesloten.

Hierdoor is het gebruik veel eenvoudiger, omdat er géén contourafhankelijke parameters vooraf moeten worden geselecteerd. Enkele duizenden proceszekere krimpprocessen per krimphouder zijn dus nu mogelijk. Dat bespaart veel geld.