Amada Dynasaw-430 bandzaagmachine

Met de nieuwe Dynasaw-430 speelt Amada in op de vraag uit de markt naar een high-performance bandzaagmachine met eenhoog rendement , maximale efficientie met daarbij een eenvoudige bediening én een gunstige prijs .

 

LEERINGHE225119_web

 

De machine heeft een krachtige 5,5 kW aandrijving, die, in combinatie met de 41 mm hoge bandzaagbladen uitstekende zaagresultaten levert. Nieuw zijn de ‘dubbel-rol-geleidingen’ die ervoor zorgen dat de aandrijfkracht efficiënter is en omgezet wordt in hogere zaagprestaties. De machine kan standaard worden voorzien van zowel bimetaal- als hardmetaalzaagbanden.

Gebruikersvriendelijk ontwerp

Amada’s vele jaren ervaring in de bouw van zaagmachines wordt weerspiegeld in het ontwerp van de machine. Bijvoorbeeld, het gekantelde, gelaste zaagframe (“Dynamic Frame”) zorgt enerzijds voor een laag zwaartepunt, anderzijds wordt de bandvervorming tot een minimum gereduceerd. De zaaglijn ligt dicht bij de voorzijde van de machine en is dus duidelijk zichtbaar voor de operator. Ondanks de CE-conform gesloten behuizing is de machine zeer toegankelijk en eenvoudig in gebruik. De reststukken kunnen gemakkelijk gezaagd worden.

In de automatische modus biedt de Dynasaw-430 vele voordelen: de standaard voeding van 700 mm per slag resulteert in korte cyclustijden bij het zagen van lange stukken. De eenvoudig te gebruiken, nieuw ontwikkelde CNC-besturing beschikt onder andere over een grote materialen-database, die kan worden aangevuld met klant specifieke materialen.

Deze eigenschappen kwalificeren de Dynasaw-430 ook voor het gebruik van hardmetaalzaagbanden. Met de zaagbanden van de AXCELA serie kunnen superieure snijprestaties worden bereikt. Met de AMADA Bi-metaalzaagbanden bereikt de machine ook een zeer hoog prestatieniveau.

Effectieve materiaalverwerking

Hoge zaagprestaties vereisen effectieve materiaalverwerking. Hier scoort de machine met flexibele aan- en afvoer. Om de handmatige belading van zware (te zagen) materialen te vergemakkelijken, laat zich een deel van de voorste machinetafel zijwaarts verschuiven.

Voor bundelzagen is optioneel een bundelklemeenheid beschikbaar. De clou hier is dat de bundelklemeenheid, wanneer het werkgebied niet in gebruik is, kan worden gedraaid en in de machine blijft. Dit zorgt voor omschakeling van normaal bundelgebruik tot bundelgebruik binnen zeer korte tijd. Een optionele klemdrukverlaging zorgt bij het zagen van dunwandige materialen voor een lagere klemkracht.

De besturing biedt 3 snijmodi voor maximale efficiency afhankelijk van werkvolume en tijd; Eco-modus, Standaard-modus en Power-modus.

LEERINGHE225084_web

Stabiele bandzaagbegeleiding

 

LEERINGHE225085_web

Amada ontwikkelings- en productiecentrum