Werpstralen

werpstraler-deltamatic

Werpstralen

De straalmethode werpstralen wordt veelal gebruikt wanneer grotere hoeveelheden producten of grotere producten moeten worden gereinigd. Werpstralen is dan vooral economisch voordeliger ten opzichte van handmatig stralen. In de meeste gevallen wordt werpstralen gebruikt voor het ontroesten van metalen (staal, aluminium, roestvaststaal) onderdelen. Daarnaast is het in te zetten voor het verwijderen van oxidehuid, lasverkleuringen.

Straalmiddel

Bij werpstralen wordt speciaal straalmiddel – beschikbaar in verschillende soorten – met grote snelheid (typisch 80 – 120 m/s) tegen het object geworpen door middel van zogenaamde werpwielen aangedreven door turbines. Door de werpsnelheid te variëren – dit kan door middel van het aanpassen van het toerental van de werpwielen – heeft de gebruiker de mogelijkheid de fijnheid van de stralen nauwkeurig af te stellen. Ook de grootte van de werpwielen en het soort straalmiddel hebben invloed op het eindresultaat.

Na het werpstralen wordt het mengsel van straalmiddel en verontreiniging naar een gritreiniger getransporteerd. Hier wordt het nog bruikbare straalmiddel afgescheiden en gebruikt voor een volgend straalproces. Het restant wordt opgeslagen voor een verantwoorde afvoer.

Werpstraalmachines

Het proces werpstralen wordt uitgevoerd door zogenaamde werpstraalmachines die beschikbaar zijn in diverse uitvoeringen. Voor advies aangaande de juiste machine, de keuze van het straalmiddel en de toepassing van het proces werpstralen, kunt u contact opnemen met Leering Hengelo via www.leering.nl, info@leering.nl of telefonisch via: 074 255 82 82.

 

Poducten bekijken

Bekijk onze bijbehorende producten

Naar producten