Succesvolle reparatie waterpomp met Diamant

Reparaties aan metalen werkstukken kunnen snel en effectief worden uitgevoerd metLEERINGHE79488_web

producten uit de serie DIAMANT. Zo kon onlangs een stukgeslagen Sulzer vuilwater-pomp binnen 3 dagen gerepareerd worden met DIAMANT Ultrametal, waardoor de uitvaltijd minimaal én een grote investering voorkomen kon worden.

De reparatie was nodig omdat een vreemd object een gat in de pompwand had geslagen. Door het uitslaan van het stuk pomphuis ontstonden scheuren, die eveneens behandeld moesten worden.

Een conventionele reparatiemethode zoals lassen was niet aan de orde, vanwege de hoge temperatuurinwerking op het gietstuk. Voor de reparatie werd gekozen voor Ultrametal Staal P (0666) vanwege zijn hoge metallische vulstofaandeel en zijn uitstekende mechanische eigenschappen, nagenoeg gelijk aan het basismateriaal (o.m. warmteuitzetting). Daarnaast scoort het reparatiesysteem vanwege lage prijs, een nauwelijks meetbare krimp en een hoge dimensiestabiliteit.

Het te repareren deel werd flink met een haakse slijper bewerkt en er werd een plaat aan bevestigd om doorlekken van Ultrametal te voorkomen. Daarna werd de plaat bevestigd met Ultrametal en op het pomphuis vast geschroefd, het uitgedrukte Ultrametal afgestreken en opnieuw op de te repareren plek opgebracht. Na het aandrogen van de oppervlakte is het reparatievlak met een kunststof roller nabewerkt. Na de volledige uitharding onderging de pomp een mechanische bewerking. Als afsluiting werd een slijtvaste deklaag aangebracht met RepaCoat PH 60 FL zwart (1491)  die bescherming biedt tegen corrosie en abrasieve slijtage. De fijne,  keramische, vulstoffen van de RepaCoat zorgen extra voor een gladde oppervlakte en biedt voldoende bescherming.

De pomp is hiermee weer voor vele jaren inzetklaar. In slechts 3 dagen kon een nieuwe belangrijke en dure investering voorkomen worden en werd een duidelijke verkorting van de uitvaltijd gerealiseerd.

LEERINGHE206973_web LEERINGHE206970_web LEERINGHE206971_web LEERINGHE206972_web