Normfinish 3D Excel; efficiënt, voorzichtig na-bewerken van 3D producten

Normfinish 3D-print straalcabines_LeeringHengelo

3D-geprinte producten moeten vaak nog worden na-bewerkt. Bijvoorbeeld voor het verwijderen van poeder (uitpakken), vergladden van het product en/ of juist om een bepaalde structuur/ ruwheid te verkrijgen. Voor dit proces hebben wij de Normfinish 3D Excel ontwikkeld. Voor geprinte onderdelen in metaal of kunststof.

In de AM-industrie wordt in toenemende mate ook in serie geproduceerd, hetgeen nieuwe eisen stelt aan de nabewerking. De Normfinish 3D Excel biedt hier uitkomst.

Serie productie

Speciaal ontworpen voor het stralen van series kunststof of metalen onderdelen in een roterende korf. In een cyclustijd van 10 minuten kunt u een groot aantal producten bewerken. Ten opzichte van handmatig stralen bespaart u vele manuren. De geïntegreerde timer maakt het mogelijk om per batch het zelfde straal resultaat te realiseren.

Serie productie tot een volume van 20 L

Instelbare hoek

De geometrie van elk product is anders. Om bij grote series in de korf alle delen gelijkmatig te kunnen stralen, is het noodzakelijk dat er een gelijkmatige rolbeweging ontstaat. Bij de Normfinish 3D Excel kunt u de draaihoek van de korf automatisch instellen. Hierdoor bent u zeker van een gelijkmatig, reproduceerbaar proces. Dit garandeert ook dat indien u na de tijd de producten gaat kleuren, u een homogeen resultaat bereikt.

Makkelijk producten wisselen

De ergonomisch constructie van de Normfinish 3D Excel, maakt het wisselen van product series eenvoudig. Aan het eind van de cyclus stelt u de korf automatisch in de belading positie, zodat u via de frontdeur kunt ontladen en beladen. Eventueel kunt u de gehele korf uit de cabine halen en direct een extra korf plaatsen met de volgende serie.

Normfinish 3D Excel - Handmatig stralen binnenzijde

Eenvoudige bediening

De draaikorf (doorsnede 500 X 140 MM + tot 20 kg belading) is eenvoudig met 3D-gepinte onderdelen te vullen. U stelt de straaltijd in en het proces regelt zich verder zelf. Mocht u toch nog handmatig complexere producten willen stralen dan kunt u de korf verwijderen en handmatig stralen.

Poedervrije onderdelen

De geïntegreerde ionisatie unit (optie) zorgt voor poedervrije onderdelen aan het einde van het proces. Bovendien zorgt de zeer efficiënte cycloon voor een optimale ont-stoffing van het straalmiddel, bijvoorbeeld glasparel.

Atex processen klasse II 3/-D T125

De cabine is ATEX gecertificeerd voor processen klasse II 3/-D T125.