Nieuwe innovatieve automatiseringssystemen van Lang-Spantechniek

Het pakket Lang-Spantechniek van Leering Hengelo is uitgebreid met 2 nieuwe innovaties op automatiseringsgebied, Robo-Trex en Robo-Shelf.

Lang-Techniek Robo-Trex

Robo-Trex

Het nieuwe Robo-Trex automatiseringssysteem is de eerste LANG Automatisering die op het kleine Quick-Point 52 systeem is gebaseerd. Voor het Robo-Trex systeem zijn twee nieuwe klemmen met bekbreedte 46mm en 77mm ontwikkeld: Robo-Grip. De robot kan een maximaal gewicht aan van 12 kg. Voor opslag zijn speciale automatiserings-wagens ontworpen (tot maximaal 4 stuks in het systeem te plaatsen) waarop de klemmen met werkstukken rechtop geplaatst kunnen worden, (voor optimale benutting van de ruimte). Vanaf deze positie plaatst de robot de klem met onbewerkt werkstuk in de machine en gereed werkstuk terug op de wagen.

Lang-Techniek Robo-Trex                        Lang-Techniek Robo-Trex

Robo-Shelf

Het Robo-Shelf systeem scoort door zijn flexibiliteit met diverse opspanmogelijkheden en werkstukafmetingen. De robots van dit automatiseringssysteem kunnen gewichten hanteren tot 60 kg. Spanmogelijkheden op automatiseringspallets en Robo-spanners zijn door elkaar te gebruiken in dit systeem. Afhankelijk van de machine-interface kan elke palletlocatie in het Robo-Shelf systeem afzonderlijk aan een machineprogramma toegewezen worden.

Eenvoudige bediening

Beide automatiseringssystemen worden met een touch-panel aangestuurd. De bediening is daardoor zeer eenvoudig.

Voor meer informatie, bel +31 (0)74 – 255 82 99.