Leering Hengelo toont nabewerking 3D-geprinte producten op TechniShow

Een breed standaard assortiment, klantspecifieke oplossingen, zelf ontwikkeld en gebouwd. Daarmee onderscheiden de straalcabines van Leering Hengelo zich. Voor 3D-printers biedt het bedrijf volledige oplossingen voor nabehandeling.

Jan Panhuis, senior technisch commercieel adviseur straal- en oppervlaktetechniek bij Leering Hengelo ziet dat de markt van 3D-printen verandert. “Nagenoeg alle 3D-geprinte producten hebben een nabehandeling nodig. Wij verzorgen de apparatuur om zulke nabewerkingen te kunnen uitvoeren. Alle straalapparatuur engineeren en bouwen we zelf. We leveren de klant een oplossing.” Leering Hengelo verkoopt haar straalapparatuur onder de merknamen Normfinish en Mistral.

 

microstralen met Normfinish cabine

 

Cabine

Panhuis benadrukt dat er voor het nabehandelen van 3D-geprinte producten verschillende mogelijkheden zijn. “Sommige bedrijven produceren kleine producten in relatief grote aantallen. Het is ondoenlijk en kostbaar om de nabehandeling met de hand te doen. Dan leveren wij een cabine met een draaitrommel, zodat de klant manonafhankelijk kan stralen. Voor de grotere producten hebben we een cabine waarbij je juist een handmatige nabehandeling kan uitvoeren. Maar er zijn ook producten met bijvoorbeeld kleine gaatjes. Daarvoor kunnen we doelgericht en zeer gericht stralen. Het is niet zo dat we voor elke klant een specifieke installatie engineeren, maar we hebben een dusdanig aanbod, dat we wel op maat kunnen leveren. Juist dat maakt het voor onze klanten zo interessant.”

Series

Leering Hengelo biedt met haar 3D-straalapparatuur oplossingen voor een brede groep van gebruikers. Zo nemen zowel bedrijven in de luchtvaart- en medische industrie als ook de populaire 3D print factories, waar kleine en grote series worden gemaakt, onze producten af. Het straalproces kan volledig worden ingericht, inclusief pick&place-units voor het beladen en ontladen van een straalinstallatie, oscillerende straalpistool beweging, automatisch proces verloop et cetera.

Ook aan ATEX-eisen kan Leering Hengelo voldoen. Panhuis: “Wij zorgen dat het hele proces op orde is. Of het nu handmatige, semi-automatische of volautomatische straalapparatuur betreft, dat maakt ons niet uit. We bieden een goede en veilige bewerking.”

 

Wilt u hier nog veel meer over weten? Kom dan naar de stand, HAL 8, B064 op de Technishow