Meten is weten

Daarom introduceert Leering Hengelo de innovatieve reinheidsmeter voor gestraalde oppervlakken.

reinheidsmeter

reinheidsmeter

reinheidsmeter

Fabrikanten en straal- en coating bedrijven gebruiken normeringen om de duurzaamheid en kwaliteit van hun product te garanderen. Tot op heden was het niet mogelijk dit volledig objectief te meten en vast te leggen.

In de nieuwe EN 1090-1 norm, wordt de CE markering voor staal- en aluminium constructies beschreven. Dit is de eerste CE norm waarin tevens de oppervlakte voorbehandeling genoemd wordt en verwezen wordt naar onder andere de ISO 8501 (Sa waarde) en 8503-1/2 (=ruwheid).

De Sa waarde (=Swedish approval) is een visuele inspectie aan de hand van een uitgave van de ISO 8501 en dus niet te archiveren voor het kwaliteitsbeheersing systeem. De visuele beoordeling van straalwerk kan bovendien door verschillende personen en externe factoren, zoals bijvoorbeeld hoeveelheid licht, verschillende inzichten geven.

Indien wij werken met Factory Production Control (=FPC) dan eist dit van ons dat wij een kwaliteitsbeheersing systeem dienen te hebben met regelmatige controles op het proces en de geleverde kwaliteit. Deze controles en metingen dient men te kunnen aantonen.

Leering Hengelo biedt de oplossing voor meten van de reinheid ISO 8501 (Sa waarde)

Leering heeft sinds kort de beschikking over een innovatieve reinheidsmeter waarbij binnen 2 seconden de reinheid gemeten wordt. Deze waarde in combinatie met datum en tijdstip wordt digitaal gearchiveerd zodat voldaan kan worden aan de FPC.

De reinheidsmeter geeft geen aanleiding meer tot discussies: Meten is weten.LH-reinheidsmeting

Proces controle en optimalisatie

Naast de reinheidsmeting kan Leering tevens een ruwheidsmeting, stoftest en Bresle test (=chloride meting) uitvoeren. Hierdoor kan Leering het straalproces optimaliseren met als gevolg:

  • Constant straalresultaat
  • Optimale hechting en lagere kosten voor de nabehandeling
  • Voldoen aan de EN 1090-1
  • Reductie aan straalmiddel verbruik en machine slijtage

Samenvattend

Leering Hengelo levert naast apparatuur (cabines, straalhallen, specials en werpstralers), service, spare parts en alle soorten straalmiddelen, tevens de know-how om uw straalproces en de kosten hiervan te optimaliseren. Dit is onze toegevoegde waarde waar wij trots op zijn!

Meer informatie: Leering Hengelo, tel: 074 – 255 82 91