Mega-matrijzen Adex uit Leering schachtoven

Adex B.V. uit Venlo is een wereldwijd bekende producent van extrusiematrijzen voor de aluminium industrie. De matrijzen worden gebruikt voor de vervaardiging van aluminium profielen in zijn meest complexe vorm. De grootte van de matrijzen varieert van Ø50 tot Ø 1100 mm en ze voldoen aan de strengste normen die gelden in de markt.LEERINGHE201359_web

Voor de productie van deze matrijzen is Leering Hengelo BV in 2011 benaderd voor het leveren van een oven voor het voorverwarmen van deze matrijzen. Adex verwarmt namelijk onderdelen van de matrijzen, als voorbehandeling voor het productieproces. De temperatuur varieert hierbij van 420 tot 600°C. Grootte en zwaarte van het onderdeel vormt hierbij de moeilijkheid. De delen zijn maximaal 1000 mm groot en hebben een maximaal gewicht van 800 kg. Belading met een kraan wordt daarom als de meest praktische oplossing gezien.

In overleg met ADEX heeft Leering Hengelo hiervoor een verticale schachtoven fabricaat LAC geleverd, type KNCV1000. De binnenruimte van 1000x1000x1000 mm in combinatie met een temperatuurbereik van 650 °C is voldoende om aan de eisen van ADEX tegemoet te komen. De oven is van boven met een kraan te beladen. Hiertoe schuift een hydraulisch bediende deksel in circa 15 seconden naar achteren. Doordat de deksel de oven voor 100% opent, kan de binnenruimte van de oven maximaal worden benut. De uitgebreide regelaar is eenvoudig te programmeren waarbij tot 30 programma’s kunnen worden opgeslagen. Hierdoor is het mogelijk de oven een complex temperatuurverloop automatisch te laten uitvoeren. Door de ingebouwde real-time klok is een uitgestelde start op een vooraf bepaalde datum en tijdstip mogelijk.

De oven is nu een klein jaar in gebruik en draait naar volle tevredenheid.

Voor meer informatie: Jan van de Kuit, tel 074 – 255 82 90.

 

LEERINGHE201358_web