Maximale verlaging van insteltijden!

Nieuwe, modulaire serie voor gelijktijdig spannen van meerdere nulpuntplaten.

Een nieuw type plaat binnen het Quick•Point®-systeem maakt het nu nog eenvoudiger om nulpunt te spannen. Met de uitbreidbare modulaire platen, die flexibel kunnen worden aangepast aan elke machinetafel, kunnen gebruikers tot vijf spaneenheden achter elkaar mechanisch bedienen met slechts één spanschroef. Dit komt door een nieuw gepatenteerd klemmechanisme binnen de modulaire platen, dat zorgt voor nog hogere neerwaartse krachten en tegelijkertijd de volledige nulpuntsopspanning activeert.

Dit heeft niets dan voordelen voor de werking van het nulpuntspansysteem. Zo kunnen in een rij opgestelde modulaire platen altijd comfortabel van voren of van opzij worden bediend. Ook de montage van de modulaire platen op de machinetafel biedt een groot tijdsbesparingspotentieel, aangezien de nulpuntplaten via nauwkeurig passende verbindingsstukken met elkaar worden verbonden, waardoor een extra uitlijning van de nulpuntplaten ten opzichte van elkaar overbodig is.

Modulaire platen bieden een uitstekende basis voor het opzetten van werkstukopspan- en opspansystemen die over meerdere nulpuntseenheden worden geklemd, zoals het opspannen van grote componenten en platen met Makro•Grip® Ultra.

De nieuwe Quick•Point® modulaire platen met 96 mm nulpuntraster zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen: als enkele plaat en als dubbele plaat. De maximale lengte verbinding bestaat uit twee dubbele en één enkele plaat die tegelijkertijd aan elkaar geklemd kunnen worden.

De belangrijkste feiten nog eens op een rijtje:

  • Mechanisch spannen van meerdere platen met slechts één spanschroef
  • In Y-richting combineerbaar tot een lengte van 960 mm (5 klemeenheden)
  • Flexibel aanpasbaar aan elke machinetafel
  • Pull-down (aantrek) krachten tot 12.000 N

Geen extra uitlijning van meerdere platen aan elkaar nodig