Over ons

Het begon allemaal in 1939 toen op 20 april de heer B.A.M. Leering  met een zakenpartner een technische handelsonderneming op het gebied van gieterijgrondstoffen oprichtte. De samenwerking met de zakenpartner werd na 2 jaar verbroken. De heer Leering zette toen de onderneming voort, onder de naam zoals wij nu landelijk en wereldwijd bekend zijn: Leering Hengelo.

Het productenpallet bestond destijds in eerste instantie uit gieterijgrondstoffen. Om te overleven tijdens de oorlogsjaren, was men genoodzaakt allerlei uiteenlopende activiteiten te ontwikkelen. Maar ook onze klanten hadden in die tijd en de tijd van de wederopbouw, behoefte aan nieuwe innovatieve producten. Leering Hengelo had de juiste contacten in de industrie en ook in die tijd al de expertise om de juiste producten te selecteren en haar klanten te adviseren.

De gieterijen gingen steeds meer eindbewerkingen uitvoeren op het ruwe gietproduct. Zo werd door de jaren heen het productpakket uitgebreid met handgereedschappen (bouten, moeren, zagen, vijlen e.d.), waarmee de basis werd gelegd voor de huidige afdeling verspanende en spangereedschappen.  Vervolgens werden daar ook zaagmachines aan toegevoegd en tot slot ook de straalinstallaties.

Leering groeide gestaag tot een op dit terrein middelgrote onderneming. Destijds nog gevestigd in een oude boerderij aan de Oude Boekeloseweg in Hengelo.  Reeds in 1956 was uitbreiding naast de boerderij noodzakelijk. Uiteindelijk resulteerde de groei tot het in bedrijf nemen in 1961 van een voor die tijd modern bedrijfsgebouw aan de Binnenhavenstraat  in Hengelo, het welk in 1964 werd uitgebouwd tot een totale oppervlakte van ca 2000 m2.  In de jaren 70 werd ook deze ruimte te klein.

1977 Verhuizing naar nieuwbouw aan Barnsteenstraatluchtfoto Leering Hengelo

Voor die tijd werd er een enorme investering gedaan in de nieuwbouw op het nieuwe bedrijvenpark aan de rand van Hengelo bij het Twentekanaal. Er werd een modern bedrijfscomplex van 4000 m2 groot op ca 10.000 m2 grond neergezet.

1982 Naast leverancier ook producent

In 1952 werd het pakket uitgebreid met de sector Straal- en oppervlaktetechniek. Aan de bestaande productenrange  werd een afdeling straaltechniek toegevoegd. Hiermee zette zich de groei versterkt voort.

Normfinish_Drukstraalcabine DP voorkant

In 1982 begon Leering Hengelo zelf met de ontwikkeling en productie van straalinstallaties. De klanten wilden kwalitatief hoogwaardigere straalinstallaties en toen die in de markt niet beschikbaar waren, besloot Leering Hengelo ze zelf te gaan ontwikkelen. Compromisloos werd er intensief ontwikkeld om de beste straalcabines van de markt te realiseren. Terugkijkend was dit een zeer goede beslissing. Onder het merk Normfinish ontstond het nu wereldwijd bekende staande straalcabine merk.

Met de toenemende internationale vraag naar onze Normfinish straalinstallaties, kreeg de afdeling straaltechniek een eigen exporttak. Naast Duitsland en andere landen binnen Europa, kwamen er ook regelmatig aanvragen uit landen als Amerika, Singapore, Indonesië, Taiwan en Japan binnen.  Zo werd de naam Leering Hengelo een wereldwijd begrip.

Anno 2020

Leering Hengelo heeft haar positie op de Benelux markt door de jaren heen verstevigd. Naast de bekende activiteiten (Gieterij,  Verspaning, Stralen en Zagen) is er de afgelopen jaren de activiteit Reinigingstechniek toegevoegd.

Daarnaast is er de laatste jaren veel geïnvesteerd in de ontwikkeling en innovatie van de straalcabines. Naast de Normfinish premium straalcabines is een serie degelijke basis straalcabines ontwikkeld onder het merk Mistral.

Geautomatiseerde straalinstallaties al dan niet klant-specifiek ontwikkeld door onze engineering afdeling, vinden hun weg naar steeds meer klanten, wereldwijd.

Normfinish 3D Excel - 3D Print Straalinstallatie

In het afgelopen decennium is Leering Hengelo ook gestart met het ontwikkelen van straalcabines specifiek voor het nabewerken van 3D geprinte delen. De Additive Manufacturing industrie groeit snel, zeker nu er in toenemende mate ook in serie wordt geproduceerd. Leering Hengelo heeft diverse post processing oplossingen ontwikkeld om de delen kunststof of metaal veilig en efficiënt na te bewerken.

Directeur / eigenaar André Gaalman zet de goede traditie van Leering Hengelo voort, kwaliteitsproducten voor onze klanten, geadviseerd door deskundige medewerkers en ondersteund door perfecte service en logistiek!