Leering Hengelo presenteert de nieuwe Walter draadfrees TC620-Supreme met ‘Multi-Row’ ontwerp

In veel gevallen passen klanten van Leering Hengelo draadfrezen al toe in plaats van tappen. Naast de vele voordelen van een draadfrees geeft een optimaal proces qua zekerheid, snelheid en maatvoering de doorslag om te gaan draadfrezen in plaats van te tappen.

Walter draadfrees met innovatief ‘Multi-Row’ ontwerp

Een hoge snijdruk en afbuiging van het gereedschap zijn vaak de grootste uitdagingen bij het schroefdraadfrezen. De gevolgen zijn beperkte snijparameters, noodzakelijke snij-indelingen en standtijd danwel gereedschapbreuk. Met de nieuwe (universeel toepasbare) draadfrees TC620-Supreme brengt Walter het werkingsprincipe van de wisselplaatschroefdraadfrees T2711/2712 nu ook over op kleinere diameters. Dankzij geringe snijkrachten en daardoor grote tandvoedingen wordt de slijtage van het gereedschap aanmerkelijk gereduceerd. Het multi-row-concept vermindert niet alleen de bewerkingstijd en de slijtage, ook de proceszekerheid wordt sterk verbeterd, zelfs bij veeleisende materialen zoals roestvast staal of Inconel 718.

Hoge proceszekerheid

Een veilige spaanafvoer, dankzij de inwendige koeling en de eenvoudige inzet van de TC620-Supreme garanderen een zeer hoge proceszekerheid. Radiuscorrectie zijn zelden of dan pas noodzakelijk als vergelijkbare gereedschappen al het standtijdeinde hebben bereikt. De TC620-Supreme draadfrees is leverbaar in draaddiepten van 2 en 2,5xD in het afmetingbereik van M4-M20 en UNC8 – UNC3/4 en sluit daarmee naadloos aan de maatvoering van de T2711/2712 wisselplaat-draadfrees.

Bijgaand een video impressie van de Walter TC620 draadfrees:

Uw verspaningsproces optimaliseren?

Deze draadfrees is inmiddels bij meerdere klanten van Leering Hengelo ingezet met een zeer goed resultaat. Interesse in de mogelijkheden van deze draadfrees voor uw verspaningsproces? Daag onze technisch adviseurs uit om samen met u een optimalisatie voor uw proces te behalen!