Lang-Techniek Automatisering: One size fits many

Bedrijven die gaan automatiseren kopen vaak automatiseringsoplossingen die veel opties bieden. Vaak kiest men voor het “volledige pakket”, voor een maximale flexibiliteit. Na een forse investering komt men achteraf vaak tot de conclusie dat veel van de opties ongebruikt blijven. Deze opties maken de oplossing onnodig duur.

Leering Hengelo biedt met LANG-Techniek eenvoudige, gestandaardiseerde automatiseringsoplossingen, zoals de Robo-Trex, die zich richten op de essentie, zonder overbodige extra’s. Daarom zijn deze oplossingen zeer kosteneffectief. In veel gevallen kan het grootste deel van het productprogramma worden afgedekt met één eenvoudige automatiseringsoplossing.

Eenvoud

De eenvoud van dit systeem zit niet alleen in de automatisering, maar ook in de gebruiksvriendelijkheid. Ondanks de geavanceerde robotica is er nauwelijks expertise met betrekking tot robotisering vereist.

Installatie op nieuwe én bestaande machines

LANG-automatiseringsoplossingen kunnen achteraf gemakkelijk worden ingebouwd in ‘oude’/ ‘al aanwezige’ machines (ook degenen zonder voorbereiding voor aansturing van de spaninrichting door een machinetafel). Dit betekent een forse verlenging van de levenscyclus van de bestaande machine.
De LANG-automatiseringsoplossingen zijn bovendien snel te installeren en te gebruiken, zodat extra productiecapaciteit snel beschikbaar is.

Automatisering en spantechniek in 1 hand

LANG-Techniek is kennisleider op het gebied van frezen en biedt zijn eigen spantechnologie. Präge-technologie is de maatstaf bij 5-assig verspanen. Veilige klemtechnologie met de hoogste procesbetrouwbaarheid. LANG Techniek biedt een volledig gecoördineerd, hoogwaardig en modulair pakket van eigen fabrikaat.

Robo-Trex

De Robo-Trex gebruikt slechts één enkele grijper, ongeacht het werkstuk. Er is geen aanpassing van de grijper vereist voor verschillende werkstukken. Het spanmiddel is tevens geschikt voor alle werkstukken. De Präge-technologie zorgt voor een maximale procesbetrouwbaarheid.
Beladen en ontladen van producten met elk gefreesd contour is mogelijk. Doordat het spanmiddel de bedieningsinterface is, vormen specifieke gefreesde contouren van het product geen obstakel.

De spansituatie kan snel en eenvoudig worden gereproduceerd als werkstukken opnieuw moeten worden vastgeklemd voor potentiële nabewerking. Voor handmatige bewerking kunnen spanners op elk moment in andere machines worden gebruikt; dit zorgt voor hoge flexibiliteit. Het vastklemmen van het werkstuk door de bediener levert onmiddellijke controle van de spankracht en kwaliteit van de spaninrichting, bijv.de vertanding (zowel visueel als gevoel): 100% bedrijfszekerheid.

Palletautomatisering

Bij de Robo-Trex vormen spanner en pallet één geheel; dit zorgt voor ruimtebesparing in de machine. Er is geen extra interface tussen spanner en opname-pallet nodig, waardoor er een hoge opslagcapaciteit met een klein oppervlak wordt gerealiseerd.

Het systeem kan snel – zelfs tijdens het gebruik – worden omgeschakeld. Ook beladen en ontladen van producten is mogelijk zonder machine-stop. De operator heeft toegang tot de volledige opslag van producten met slechts één handeling, waardoor directe (kwaliteits-) controle mogelijk is tijdens productie.

Leering Hengelo staat op de MACHINEERING (stand B48) en de BRABANTSE METAALDAGEN, (stand B120).