Bio-Circle: handmatige reiniging met milieuvriendelijk reinigingsmiddel

PrintWaar gewerkt wordt, moet ook worden schoongemaakt. Daar waar het gaat om kleine hoeveelheden producten of onderdelen, grote mate van vervuiling en/of  bijzondere afmetingen is handmatige reiniging een voor de hand liggende oplossing. Met de Bio-Circle onderdelenreiniger – met bijbehorende Bio-Circle reinigingsvloeistof – is dit nu ook op een milieuvriendelijke manier mogelijk!

Toepassing

De Bio-Circle onderdelenreiniger is uitermate geschikt voor het verwijderen van o.a. oliën, smeermiddelen, lichte vetten en andere verontreinigingen. Al deze verontreinigingen worden biologisch afgebroken door natuurlijke micro-organismen. Hierdoor kan voortaan ook worden afgezien van de tot op heden veelvuldig toegepaste alifatische koolwaterstoffen (=koudontvetters) of, zoals nog vaak genoemd, de white spirit en terpentine.

Een aantal kenmerken van de Bio-Circle reinigingsmiddelen zijn:

• waterbasis met micro-organisme dus milieuvriendelijk en geen brandgevaar

• lange levensduur door het biologisch afbreken van de olie

• VOC- vrij (=vluchtige organische componenten)

• geen gevaarlijke stoffen dus geen problemen met opslag, transport en gebruik

• pH-neutraal dus universeel toepasbaar

• geen penetrante geur

De Bio-Circle reinigingsmiddelen kunnen worden toegepast in hiervoor speciaal ontwikkelde apparatuur.

Werking

De stabiele en robuuste werkstukreiniger (3 uitvoeringen) is gefabriceerd uit kunststof, waardoor er geen problemen kunnen ontstaan met corrosie. Het reinigingsmiddel wordt verwarmd en op een constante temperatuur van 41°C gehouden. Door de ingebouwde zuurstofpomp krijgen de micro-organismen de noodzakelijke zuurstof voor het afbreken van de olie. Via de pomp wordt de vloeistof naar de borstel en/ of sproeier gepompt en door meerdere filters gereinigd zodat het weer geschikt is voor gebruik. Onderhoud aan de unit blijft tot een minimum beperkt en kan worden uitgevoerd door het eenvoudig kantelen van de deksel.

Wilt u af van VOC’s, huidirritatie, een penetrante geur, “brandbaar reinigingsmiddel” en een voor mens en milieu schadelijk reinigingsmiddel (oftewel de koudontvetters), dan is de Bio-Circle werkstukreiniger met reinigingsmiddel het ideale alternatief.

Download hier de Bio-Circle leaflet.

Tijdens de MetaalExpo in Den Bosch (5 t/m 7 maart) zal de Bio-Circle in onze stand (nr. 06.E310) worden gedemonstreerd.

Voor meer informatie: Leering-Hengelo B.V., Harrold Filart: tel: 074 – 2558299