Met nieuwe Amada Super8 bandzagen manloos produceren

Leering Hengelo leverde onlangs de nieuwe Amada Super8 bandzagen aan een grote staalleverancier van constructiestaal, waardoor deze automatisch kan produceren.

De staalleverancier van constructiestaal handelt in gewalst staal en voert een breed assortiment balken, buizen, staven, profielen en platen in een grote variëteit aan maten. De producten die gezaagd moeten worden zijn buizen, profielen, balken en strippen. Er wordt gezaagd in 2-ploegendienst.

De staalleverancier maakte gebruik van een gebruikelijke lintzaag zonder spaanbreker. Het probleem bij het zagen van brede strippen was dat de spaanafvoer vastliep door lange krullen, waardoor er altijd iemand bij de machine moest blijven staan, om de spaanafvoer vrij te houden.

Automatisch productiezagen

Als oplossing voor het spanen afvoer probleem stelde Marcel van de Kuit, technisch commercieel adviseur bij Leering Hengelo, de nieuwe Amada Super8 bandzagen voor. Het voordeel van de Super8 ten opzichte van andere lintzagen is dat de spaanbreker korte spanen maakt. Hierdoor loopt de spaanafvoer niet vast met krullen. Dit maakt de Amada Super8 zeer geschikt voor automatisch productiezagen. Doordat de spanen eerder breken, volgt de krul niet de hele zaagtand. Hierdoor is er minder weerstand en minder warmte, wat een aanzienlijk hogere standtijd tot gevolg heeft. Tevens loopt de spaan-afvoer niet vast.

Met de Amada Super8 kan de staalleverancier van constructiestaal manloos produceren. Zij zijn dan ook zeer tevreden over de nieuwe aanwinst.

Meer informatie: Leering Hengelo, tel: 074 – 255 82 99

Amada Super8                         Amada Super8

Nieuw tanddesign                                    Gebruikelijk tanddesign

Amada Super8                       Amada Super8

Geluidsniveau bij Super8                      Geluidsniveau bij gebruikelijke lintzaag