fbpx

Efficiënte post-processing van 3D-geprinte producten met de Normfinish AM Tumbler XL

3D-geprinte producten moeten vaak worden nabewerkt. Bijvoorbeeld voor het verwijderen van poeder (uitpakken), het vergladden van het product, of juist om een bepaalde structuur of ruwheid te verkrijgen. Voor dit proces hebben wij de Normfinish AM Tumbler XL ontwikkeld. Deze is speciaal ontwikkeld voor het afwerken van geprinte onderdelen in kunststof of metaal.

In de AM-industrie wordt in toenemende mate ook in serie geproduceerd. Dit stelt nieuwe eisen aan de nabewerking. De Normfinish AM Tumbler XL biedt hier uitkomst! Series kunststof of metalen onderdelen kunnen namelijk gestraald worden in de roterende korf. In een cyclustijd van 10 minuten kunt u een groot aantal producten nabewerken. Ten opzichte van handmatig stralen bespaart u hierdoor vele manuren. De geïntegreerde timer maakt het bovendien mogelijk om per batch hetzelfde straal resultaat te realiseren, wat de serie homogeen maakt.

De Normfinish AM Tumbler XL biedt vele voordelen:

 • Instelbare hoek

  De geometrie van elk product is anders. Om bij grote series in de korf alle delen gelijkmatig te kunnen stralen, is het noodzakelijk dat er een gelijkmatige rolbeweging ontstaat. Bij de Normfinish AM Tumbler XL kunt u de draaihoek van de korf automatisch instellen. Hierdoor bent u zeker van een gelijkmatig, reproduceerbaar proces. Dit garandeert ook dat wanneer u hierna de producten gaat kleuren, er een homogene serie wordt bereikt.

 • Makkelijk producten wisselen

  De ergonomisch constructie van de Normfinish AM Tumbler XL maakt het wisselen van product series zeer eenvoudig. Aan het eind van de cyclus stelt u de korf automatisch in de belading positie, zodat u via de frontdeur kunt ontladen en beladen. Eventueel kunt u zelfs de gehele korf uit de cabine halen en direct een extra korf plaatsen met de volgende serie.

 • Eenvoudige bediening

  De draaikorf heeft een doorsnede 500 x 140 mm en kan tot wel 20kg beladen worden. Deze is eenvoudig met de 3D-gepinte onderdelen te vullen. U stelt de straaltijd in en het proces regelt zich verder zelf. Mocht u toch nog handmatig complexere producten willen stralen dan kunt u de korf eenvoudig verwijderen en handmatig stralen.

 • Poedervrije onderdelen

  De geïntegreerde ionisatie unit (optie) zorgt voor poedervrije onderdelen aan het einde van het proces. Bovendien zorgt de zeer efficiënte cycloon voor een optimale ontstoffing van het straalmiddel, zoals bijvoorbeeld glasparel.

 • Atex processen klasse II 3/-D T125

  De cabine is ATEX gecertificeerd voor processen klasse II 3/-D T125.

 

Meer informatie over onze AM post-processing oplossingen?

Neem contact met ons op! (of bel: +31 74 – 255 82 82)

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Leverancier van

Normfinish
Mistral
Twister
Kennametal
Lang Technik
Diebold
Walter
Amec
Mitutoyo
Pramet
Hartner
Amada
Bio Circle
Novatec
Morgan
Thermobiel
Diamant
Ervin Stainless
Winoa