Lintzaag metaal: zes tips om de juiste te kiezen

Zoekt u een lintzaag voor het bewerken van metaal? En wilt u weten waar moet rekening mee moet houden als u een goede lintzaag wilt kopen? In dit artikel vindt u zes tips voor het aanschaffen van de juiste lintzaag. Het kiezen van de juiste lintzaag is belangrijk. Met de juiste lintzaag metaal zorgt u ervoor dat de prijs per gezaagde meter zo laag mogelijk blijft, en uw marge dus zo hoog mogelijk is.

U kunt een lintzaag metaal gebruiken voor o.a. het zagen van staal, ijzer, aluminium, koper, roestvrijstaal, pvc en teflon. Leering.nl is gespecialiseerd in lintzagen, ook wel bandzagen genoemd, en voor het zagen van elk soort metaal is er een goede lintzaag in ons assortiment aanwezig.

Wat is een lintzaag metaal

Lintzagen voor metaal worden voornamelijk in de verspanende industrie ingezet en zijn ideaal voor het zagen van staal, ijzer, aluminium, koper, roestvrijstaal, pvc en teflon. Lintzagen zijn geschikt om zeer lange zaagsneden mee te maken, om materialen met een grote dikte te zagen en om zaagsneden met bochten te maken. Er zijn verschillende soorten en maten lintzagen. Lintzagen variëren in materiaalsoort, breedte, lengte, spaanhoek en soort vertanding (per inch). Wij kunnen de lengte van het zaaglint volledig op maat maken voor u.

Tip 1: Houd rekening met de metaalsoort van het werkstuk

Wanneer u een lintzaag koopt om metaal te bewerken, dient u rekening te houden met het materiaal van het werkstuk. Elke materiaalsoort heeft andere eigenschappen en dus een andere lintzaag nodig. Door de juiste lintzaag te kiezen, blijft uw prijs per gezaagde meter laag en uw marge hoog. Wij hebben Amada bimetaal lintzagen en Amada hardmetaal lintzagen en in ons assortiment.

  • Amada bimetaal lintzagen leveren de hoogste kwaliteit voor de laagste kosten. Ze worden vooral ingezet bij de meest voorkomende toepassingen in het verwerken van de meest voorkomende staalsoorten. Ze hebben een flexibele rug en zijn gemaakt van hoogwaardig HSS-staal, dat gelegeerd is met kobalt.
  • Amada hardmetaal lintzagen zijn, zoals de naam al verraadt, extreem hard. Deze lintzagen hebben hardmetalen tandpunten en zijn zeer geschikt voor het verspanen van zeer harde, slijtvaste materialen zoals titanium of nikkel. Een lintzaag van hardmetaal wordt ingezet voor productiezagen en snel verspanen van de meest slijtvaste en moeilijke legeringen.

U kunt in ons assortiment lintzagen selecteren welk materiaal u voornamelijk wilt verspanen. U krijgt dan direct te zien welke lintzagen het meest geschikt zijn. Neem dus een kijkje in ons assortiment lintzagen en selecteer het materiaal dat u wilt verspanen! Of u nu staal, aluminium, ijzer of RVS wilt zagen, wij hebben de oplossing.

Tip 2: Bedenk hoe u de lintzaag metaal voornamelijk wil gebruiken

Het is belangrijk om te bedenken waar u de lintzaag metaal voornamelijk voor gaat gebruiken. Zo kunt u bepalen welk type lintzaag u het beste kunt aanschaffen. Lintzagen hebben verschillende toepassingen. U kunt ermee rondzagen, langszagen, afkorten en verstekzagen.

  • Rondzagen:      Het zagen van bochten in metalen werkstukken.
  • Langszagen: In de lengterichting doorzagen van lange metalen werkstukken.
  • Afkorten: In de breedterichting doorzagen van metalen werkstukken.
  • Versterkzagen: Het zagen van metalen werkstukken onder een specifieke hoek.

Moet u vooral in bochten zagen? Dan is een smalle dunne lintzaag geadviseerd. Een hoge en brede lintzaag is geschikt om een stabiele rechte lijn te zagen. Leering.nl biedt lintzagen op maat. De afmetingen van onze lintzagen variëren van 27 mm tot 80 mm in hoogte en van 0,9 mm tot 1,6 mm in breedte (dikte). U kunt de gewenste afmeting eenvoudig selecteren in ons assortiment. Ook voor speciale maten kunnen wij in veel gevallen een oplossing bieden. Neem dan vooral contact op. Doordat wij alle lintzagen op rol op voorraad hebben liggen, is het voor ons mogelijk om alle lintzagen op maat te maken. Zonder problemen lassen wij de lintzagen op maat zodat u altijd de juiste maat heeft voor uw lintzaagmachine.

Tip 3: Bedenk welke vormen materialen u voornamelijk wil zagen

Wilt u voornamelijk massieve objecten, bundels van objecten, of buizen en profielen bewerken? U kunt dit in ons assortiment lintzagen selecteren, en dan krijgt u direct te zien welke lintzagen het meest geschikt zijn.

Tip 4: Kies de juiste vertanding van de lintzaag metaal

Afhankelijk van de diameter van het werkstuk is een bepaalde vertanding gewenst. De spaanhoek, de hoek waarin de tanden van de zaag staan, is bij het zagen van eenvoudige staalsoorten anders dan bij het zagen van moeilijkere staalsoorten. Het aantal tanden per inch (ook wel: TPI) wordt bepaald door de diameter van het werkstuk. Tegelijkertijd moeten er in het werkstuk minimaal 3 tot maximaal 22 tanden in het werkstuk staan. Op deze wijze kan de bandzaagmachine optimaal functioneren. Mocht u hier nou niet uitkomen, dan staan de experts van Leering.nl staan voor u klaar om u te voorzien van advies op maat.

Tip 5: Let op het merk bij het kopen van een lintzaag metaal

Het is belangrijk dat lintzagen van hoge kwaliteit zijn. Zo behaalt u beste precisie bij het zagen en optimaliseert u uw productieproces. Al onze zagen zijn van het merk Amada, dat al sinds midden 1980 staat voor kwaliteit en wordt gezien als het beste verkrijgbaar. Lintzagen van Amada worden veel gebruikt in sectoren waar veel precisiewerk voor nodig is, zoals in de luchtvaart en ruimtevaart.

Tip 6: Let op extra benodigdheden

Het is belangrijk om uw lintzaagmachine goed schoon te houden en goed te onderhouden. Zo bereikt u eenvoudig het beste resultaat en garandeert u een optimale levensduur van de lintzaag. Producten als machinereinigerkoelvloeistof, spanenborstel of nevelsmeerolie kunnen u hierbij helpen.

Levering en service

Leering.nl heeft een heel divers assortiment aan hoge kwaliteit lintzagen tegen de scherpste tarieven. Vraag direct uw offerte aan of bestel direct zelf. Heeft u nog vragen over technische gegevens of wilt u juist een oplossing voor een uitdaging waar u tegenaan loopt? Neem contact op met Leering.nl en wij helpen u graag verder!

Vrijwel alle lintzagen zijn snel leverbaar vanuit ons eigen magazijn in Hengelo. Het kan echter voorkomen dat wij een bepaald type lintzaag niet direct op de door u gewenste maat kunnen leveren. In dat geval zullen wij het product direct leveren vanuit de fabriek van Amada in Oostenrijk. U dient hierbij rekening te houden met een langere levertijd.

Wij hechten veel waarde aan goede adviezen en een tevreden klant.

Wilt u meer weten, neem dan contact op met één van onze medewerkers.

Neem contact op